top of page

IJSBEREN...

Iedereen rilt al bij de gedachte aan het ijskoude water.

Maar, alleen de ijsberen weten hoe goed het voelt !

Vanaf de eerste zondag van oktober tot juni komen de ijsberen van EFC-IKZ samen.

De ijsberen verzamelen aan de ingang van het zwembad (H.Hartstraat). 

Om 10:00 u. wordt gestart met het opwarmen van alle spieren en gewrichten. Het lichaam wordt volledig opgewarmd van hoofd tot tenen. Buik, benen armen tot en met de vingertoppen worden opgewarmd. Geen enkele spier of gewricht wordt overgeslagen.

Hiervoor verplaatsen we ons over het ganse sportcomplex. Alle oefeningen ter opwarming gebeuren volgens je eigen ritme en geestdrift.

Pas ná deze actieve opwarming is er rond 11:30 u. kans om een plons te wagen in het heerlijke frisse water. Er wordt hiertoe niemand verplicht.

De tijd dat men in het water blijft is afhankelijk van de afkoeling van het lichaam. Dit is verschillend van persoon tot persoon. Er zijn ijsberen die slechts kort in het water blijven, andere ijsberen zwemmen meerdere lengten.

Eens uit het water volgt een zalige tinteling over het hele lichaam. Een zalige tinteling die alleen de ijsberen ervaren!

Voor zij die dit wensen wordt de training gevolgd door een gezellige babbel in het cafetaria.

 

Ben je benieuwd naar het ijsberen en wil je eens een training bijwonen dan ben je van harte welkom in het zwembad op zondagvoormiddag van 10.00 u. tot 12.00 u.

Het aanstekelijke enthousiasme van onze trainster Jocelyne Dierickx Visschers zal uw twijfels zeker doen smelten.

Het lidgeld voor 2023-2024 bedraagt € 60,00

bottom of page